Прикладне диво

Лялька – це не просто іграшка, а незмінна супутниця більшості маленьких дівчат. Вона може грати роль друга, дитини, а іноді навіть безмовного психолога. Дівчатка переносять на ляльку власні паростки естетичних смаків, які є першими кроками до жіночого розуміння прекрасного.
Інна Ельдарівна Пузирьова – справжня казкарка, яка не словом, а ділом втілює в життя фантастичні історії за допомогою звичайних ляльок.  Її вироби є еталоном тендітної жіночої фантазії, яка не має вікових меж. Майстриня з дитинства захоплювалася цим ніжним видом іграшок, навіть збирала листівки з ляльками в національних костюмах, маючи намір в майбутньому пошити подібне вбрання. Як бачимо, бажання завжди збуваються, навіть якщо їх реалізація відкладається на десятиліття. Так, перше оригінальне лялькове вбрання з’явилося лише 15 років тому.
 До роботи Інна Ельдарівна підходить виважено. Так, спочатку читає відповідну літературу про епоху та особливість елементів  вбрання бажаного образу. Вражає те, що шиється не тільки верхній одяг ляльки, а і білизна, також самостійно створюються відповідні тому часу взуття та аксесуари. Враховуються всі деталі національних костюмів. Таким чином, перед нами постають  неперевершені іграшки, хоча це стандартне слово не зовсім відповідає цим чарівним екземплярам.




Сама майстриня говорить, що її ляльки відображають власну віру в казку про Попелюшку, оскільки звичайна «підбита» часом та куплена на блошиному ринку іграшка на очах перетворюється, чи то прекрасну героїню казки, чи на історичну постать .Інна Ельдарівна любить всі свої роботи, тому ніколи не продає їх, а лише дарує близьким серцю людям, бо хоча ляльки і матеріальні речі, проте любов та натхнення вкладенні в них – безцінні.








Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Дітям про Героїв

Натхненна книгою

День Божевільного Капелюшника