Авторитетне читання

Всі добре знають, що активна популяризація книги – основа роботи бібліотекаря. До яких тільки хитрощів ми не вдаємося, щоб залучити сучасних дітей епохи Інтернету до читання друкованої книги. Так, було вирішено провести опитування серед відомих полтавців про їх найулюбленіші твори дитинства, сподіваючись, що їх авторитет вплине на смаки дітей.  Минулої зими ми поцікавилися у відомого телеведучого Констянстина Грубича про книги, якими він захоплювався в дитинстві. Не задумуючись і на хвилину журналіст назвав Миколу Носова з його книгою «Незнайка та його друзі» та Олександра Дюма «Три мушкетери».
Цього року через соціальні мережі звернулися до багатьох славетних полтавців, серед яких були і Марійка Бойко, і Ольга Герасим’юк, і Борис Олійник. Проте, поки що отримали відповідь від Героя України, ректора Харківського юридичного університету імені Ярослава Мудрого Василя Тація. Василь Якович не тільки надіслав теплого листа, а й подарував у фонд бібліотеки чудові енциклопедії історичного характеру. Також ми отримали власноруч підписані біографічні книги академіка.


Дитинство Василя Яковича пройшло під атмосферою книг таких відомих письменників як Марк Твен, Джек Лондон, Джеймс Фенімор Купер, Олександр Дюма, Жюль Верн, Юрій Смолич та ін. З особливою теплотою професор згадує твір Веніаміна Каверіна «Два капітани», головний герой якого захоплював його своєю мужністю, цілеспрямованістю. Як бачимо, подібна любов до книги зіграла свою роль у майбутньому, бо тільки читаюча людина змогла б досягти подібного успіху.
Колектив бібліотеки висловлює щиру подяку Василю Яковичу та бажає йому многая літа щасливого життя та плідної праці!


Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Дітям про Героїв

Натхненна книгою

День Божевільного Капелюшника