Наркотикам-ні!

У бібліотеці-філіалі №10 пройшла година-застереження «Куди ведуть шляхи спокуси», присвячена інформуванню школярів про небезпеку вживання наркотиків. Основне завдання зустрічі  - попередити дітей про те, що задоволення від наркотиків минає швидко, залишаючи по собі лише страх та абсолютну пустку в душі.
Профілактичну бесіду з учнями 7-Г та 6-В класів школи №26 провела голова правління ГО «Регіонального центру контролю та сприяння діяльності правоохоронних органів України», консультант по залежності Алла Валентинівна Лукьянчикова.
Також школярі мали змогу послухати історію життя та задати питання запрошеній на зустріч пані Юлії, яка в свій час подолала наркозалежність. Зараз жінка намагається максимально застерегти підростаюче покоління від цього жахіття. Відверта історія пережитого пані Юлією і такі ж відповіді на численні запитання школярів, неабияк вразила дітей та допомогла глибше зрозуміти страшні наслідки залежності від наркотиків.

Вражаючі історії життя наркоманів є мотивуючим стоп-сигналом для тих, хто хоче хоча б раз спробувати наркотики. Ознайомитися з ними можна не тільки в інтернеті, а й у книгах, таких як «Повернення до людей» Тамари Нестеренко. Запрошені гості порекомендували присутнім прочитати її, щоб краще зрозуміти наслідки подібної залежності, яка руйнує життя не тільки тих, хто вживає, а й їх рідних та близьких.  Хоч вона вийшла в свій час малим тиражем, проте є в наявності читального залу нашої бібліотеки, де кожен бажаючий може з нею ознайомитися.


Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Дітям про Героїв

Натхненна книгою

День Божевільного Капелюшника