Микола Гоголь – унікальний письменник епох



До 210-річчя від Дня народження відомого письменника Миколи Гоголя у бібліотеці-філіалі № 10 відбувся літературний вечір «Український геній світового рівня». Постать Миколи Васильовича завжди викликала інтерес, тому не дивно, що на захід завітало чимало дітей. Так, присутніми були учні 6-7 класів шкіл № 26, № 28, № 30, а також гімназії № 31. Також завітали учасники клубів за місцем проживання «Промінь» та «Юний друг». 

У першій частині літературного вечора присутні дізналися цікаві та досі невідомі факти життя і творчості письменника, які по-новому розкрили особистість Гоголя. Далі учням була продемонстрована інсценізація із твору письменника «Портрет». Головну роль зіграв Тарас Духовний – керівник аматорського театру «Анастасіс».


Завершальним етапом зустрічі стала літературна вікторина, питання якої стосувалися життєвого та літературного шляху Миколи Васильовича. Учні відгадували та дізнавалися основи біографії письменника, які надалі допоможуть їм при вивчені його творчості у школі. Діти дізналися наскільки неординарною та геніальною людиною був наш земляк, який назавжди зайняв високе місце в історії світової літератури.  



Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Дітям про Героїв

Натхненна книгою

День Божевільного Капелюшника