Цікаве про родину


15 травня відназначають Міжнародний день сім'ї. Кожен любить свою родину, яка є його опорою в житті. Дуже важливо завжди памятати про її цінність та максимально дорожити нею.
Перефразуючи відомого класика, можна сказати, що всі сім'ї схожі, проте кожна унікальна по своєму. Про це говорять і різноманітні факти:

  • Японці старанно уникають в спілкуванні з дітьми слів «погано», «поганий», «нехороший». Якщо малюк бешкетує, то говорять не «ти погана дитина», а «хороші діти так себе не поводять».
  • Дівчата одного з австралійських племен стають заміжніми відразу після народження: до цього часу їм вже підшукують женихів, після чого укладають подібний до шлюбу договір.
  • Найбільшою сім'єю може похвалитися китаєць Ціон Хан, який проживає в Індії. Він одружений на 39 жінках, від шлюбу з якими у нього народилося 94 дитини. А діти, в свою чергу, вже порадували Хана 33 онучатами.
  • На старовинному надгробку німкені Барбари Шмотцерін написано, що вона народила 38 хлопчиків і 15 дівчаток. На сьогодні вона вважається найбільш багатодітною мамою.
  • Стародавні римляни і римлянки вважалися офіційно одруженими після поцілунку. в той час поцілунок слугував своєрідною печаткою, яка скріплювала договір.
  • Від древніх єгиптян прийшла традиція носити на безіменому пальці обручки. В Середні віки такцу традицію пояснили твердженням, що через безіменний палець проходить «vena amoris» - вена любові, що йде прямо до серця.
Всі ми різні, але любов до рідних нас об'єднує, роблячи сильнішими, добрішими та щасливими.






Фото: Jessica Rockowitz / Unsplash

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Дітям про Героїв

Натхненна книгою

День Божевільного Капелюшника