Дж. К. Роулінг "Казки Барда Білда"

Покоління людей в цілому світі, щоб втекти від жорстких рис реальності ,намагаються поринути у вигаданий світ чар, тому безкінечно перечитують серію книг про Гаррі Поттера.
 «Казки Барда Бідла» - своєрідне доповнення до основних частин творів про хлопчика-чарівника.
Книга вийшла в 2008 році та мала на меті не тільки в черговий раз запросити нас до світу магії, а й закликати творити чари в житті. Частина коштів за продані книги мав надійти на рахунок фонду «Лумос»,  який час був створений власний фонд Дж.К. Ролінг . Фонд допомогає дітям із малозабезпечених сімей зростати у власних родинах, а не бути відірваними від них в притулках.
Збірник складається з п’яти казок, кожна з яких містить пояснення та певне виведення моралі персонажа Альбуса Дамблдора . У творах засуджується жорстокість, пиха, самолюбство, жадібність та жага влади. Сюжет казок наповнений спонуканням до доброти, взаємодопомоги, щирості, сміливості. Звісно, всі вони відображають дещо жорсткувате баченням світу, притаманне авторці, тому ці казочки не підходять занадто малим дітям.
Створюючи казки автор, можливо, і хотіла донести основи людяності до дорослих через призму чарівного світу, адже виростаючи ми часто забуваємо про те, що майбутнє залежить від наших вчинків, повністю покладаючись на долю та інших людей.
«Казки Барда Бідла» стали найшвидше розпроданим виданням.



Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Дітям про Героїв

Натхненна книгою

День Божевільного Капелюшника