Бестселлери молодої та перспективної авторки української літератури

Діти-вундеркінди зустрічаються дуже рідко. В цьому, якраз, і полягає їх унікальність. До такої можна віднести і талановиту дитячу письменницю, журналістку та перекладачку Олю Русіну.
Свою першу книгу вона написала лише в 15 років. Книга була номінована на премію «Книгу року ВВС-2012» та отримала нагороду «Дитячий вибір» на Міжнародному літературному фестивалі у Львові.
Сьогодні авторка працює журналісткою на «Громадському радіо», а також кореспонденткою та редакторкою для українського тижневика у Варшаві «Наше Слово». Тож, як бачимо, коли слово наповнювало тебе в дитинстві, то ти керуєшся ним і в подальшій кар'єрі.
Книги автора малеча любить та активно читає. Та все ж, можливо, не про всі знають.


З молодшою сестрою буває ой як непросто. Особливо коли між сестрами різниця у п’ять років. І коли в молодшу сестричку Ксеню разом з її друзями Мартою і Артемом вселяються бісики капості і витівок, які дорослим і не снилися, старшій сестрі не залишається нічого іншого, як написати про це книжку.


Родині, де є мама, тато-професор, двоє дванадцятирічних близнят, п’ятирічна беш кетниця Майя і папуга на ім’я Великий Німий, без сумніву, є що про себе розповісти. Адже кожен їхній день – це суцільна пригода від світання до смеркання. Це присмачена добрим гумором і кумедними витівками історія життя, знайома кожному читачеві, але сповнена неповторних таємниць.


Мії ніколи нудьгувати. З однокласником Матвієм та його молодшим братом Людожерчиком вони постійно потрапляють у пригоди. І цих пригод стає ще більше, коли на порозі Міїної з Дідусем квартири з’являється незнайомець — її тато. Настороженість змінюється захватом — виявляється, тато працює в астрономічній обсерваторії! А значить, Мія, Матвій і Людожерчик теж одного дня зможуть туди потрапити. Але чи це справді так? Читайте у дотепній повісті Олі Русіної, сповненій кумедних витівок і жартів.



Чи не кожен у своєму житті переживав якісь особливі пригоди під час літнього відпочинку на березі моря. І про це — нова повість Олі Русіної «34 сонячні дні і один похмурий». Дві дівчинки Анни: одна — приморська мешканка, друга вперше потрапила на літній відпочинок до моря — переживають дні напруженого знайомства, пригод, небезпек і зміцнення своєї дружби. Разом із Маркіяном, братом місцевої Анни, вони влаштовують детективне розслідування щодо чоловіка з чайками, борсаються в таємницях творчої молодості Анатолії та дядька Стефана, переживають смертельні небезпеки та мріють про ночівлю на старому маяку...

Хоч, книг в Олі Русіної не так і багато, проте її молодий вік та ранній розвиток творчості говорить про те, що ще не один твір автора стане бестселлером.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Дітям про Героїв

Натхненна книгою

День Божевільного Капелюшника