"Любов до книжки слід прищеплювати з перших місяців життя"

Ця цитата найвідомішого та найулюбленішого представника сучасних українських дитячих письменників Сашка Дерманського якнайкраще показує до чого, насправді, має прагнути суспільство. Його твори вивчають у школі, адже вони мають в основі моральний зміст та повчальність. Деякі діти спеціально йдуть в бібліотеку лише за книгами Дерманського, адже кожна нова, представляє собою унікальне чтиво, яке захоплює з першої до останньої сторінки. Автор видав 26 книжок, 3 аудіокниги та 2 інтерактивні-книжки для дітей.

Найвідоміші книги Сашка Дерманського:
У захоплюючій повісті Сашка Дерманського розповідається про незвичайне знайомство дівчинки Соні з чудовиськом Чу. За кілька місяців Чу мусить заробити сім подяк від людей, бо інакше його закинуть у Країну жаховиськ. Безліч пригод і небезпек спіткає героїв, але справжня дружба творить справжні дива...
На початок 2020 року книжка була перевидана 16 разів. Історія про Чудове Чудовисько покладена в основу трилогії:

  • «Чудове Чудовисько». 
  • «Чудове чудовисько в Країні Жаховиськ».
  • «Чудове Чудовисько і Погане Поганисько».


Що робити, коли сонце падає прямісінько на твою повітку? Як покататися на міжгалактичному макуцельоті? Чи легко врятуватися від метеоритного дощу? Як уберегти корову від зоопарку? Не знаєш? Тоді хутчій познайомся з вужем Ониськом, і він тобі про все розповість!
Тетралогія про вужа Ониська:
«Володар макуци, або Пригоди вужа Ониська», також інтерактивна аудіокнига (Вінниця: «Теза», 2009, серія «Інтерактивна аудіокнига»).
«Бабуся оголошує війну», також інтерактивна аудіокнига (2009).
«Корова часу».
«Коли Онисько був малесенький».


Як розпізнати і правильно проковтнути принцесу. Саме такому навчають... у драконячій школі. Та Драго і Пиптик, учні - дракончики, вважають, що все те — нудота. Бо де ж вони є, ті принцеси? Нема їх давно. А може, й не було ніколи. Бо як же ти знатимеш, що перед тобою — справжнісінька принцеса? От і Драго і Пиптик не знали, доки не довелося летіти на її пошуки.
Пенталогія про пригоди Маляки:
«Маляка — принцеса Драконії».
«Маляка і Навіжений дракон».
«Маляка і Гаплик».
«Маляка і Велика Маня».
«Маляка і Крококовть».

Довгоочікувана мандрівка у казковий світ дракона Омелька — невтомного казкаря, що складає безліч казок, але якому завжди бракує слухачів. Адже тільки-но він підкрадається до когось, щоб розповісти казку, як усі одразу верещать: «Дракон!» — і втікають... Можеш собі уявити, який щасливий буде бідолашний Омелько, коли ти прочитаєш і полюбиш його чудові казки...

Різдво – пора див і світла, час жаданих подарунків та солодкої смакоти із чарівного фургончика-крамнички доброї й загадкової тітоньки Мальви. Але що буде, якщо раптом усе це зникне? Адже підступний пан Крук та його господиня Мряка ось-ось запанують у світі!.. Перед маленьким Тишком та його вірним песиком Кучугуркою постало нелегке завдання: повернути дідусеві-казкарю чарівну книгу, щоби врятувати Різдво і наповнити сміхом та радістю кожен дім їхнього рідного містечка.

Також на нашому блозі ви можете почитати відгук  на книгу  автора "Жменька тепла для мами" у рубриці "Бібліотекарські підказочки".



Джерело:https://www.ukrlib.com.ua/bio/printit.php?tid=14049

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Дітям про Героїв

Натхненна книгою

День Божевільного Капелюшника