Неймовірні пригоди письменників

Екранізаціями відомих творів вже давно нікого не здивуєш. Як тільки кінематограф почав набирати обертів, саме фільми за мотивами книг зайняли важливе місце серед стрічок. А як щодо самих письменників? Їх життя теж, доволі часто, може слугувати темою для неймовірно цікавого сценарію, який здобуде популярність у вигляді захоплюючого фільму.
Останнім часом кінострічок про відомих письменників знімається немало, адже фільми на реальних подіях та біографіях набувають широкої популярності. 
 Пропонуємо до вашої уваги топ-5 найкращих екранізацій біографії відомих письменників:


"Прощай, Крістофер Робін" (2017 р.)

У фільмі розповідається про становлення творчості Аллана Мілна, який прославився на весь світ історіями про ведмедика Вінні-Пуха. на створення історії автора надихнув його син Крістофер та його іграшки. На жаль, дитячий автор не завжди ладнав з власним сином і часто жертвував сімейним благополуччям на користь роботі. В фільмі показана історія дорослішання, каяття та любові.


"Місс Поттер" (2006 р.)

Письменниця Беатрікс Поттер, авторка відомої дитячої книги про кролика Пітера, вважається символом вільнодумства та свободи вибору серед жінок часів  вікторіанської епохи. Адже, не кожна жінка того часу мрія не про вдале заміжжя, а про карєру письменниці. Ніякі перешкоди та пересуди не зупиняли її на шляху до власної мрії.


"Бути Астрід Ліндгрен" (2018 р.)

Чудовий фільм про дитинство і юність жінки, яка подарувала світоввій літературі  Карлсона, Пеппі Довгапанчоху і Еміля з Леннеберги. Ніжна, але серйозна стрічка розповідає рпро нелегку  долю письменниці, яка попри тяжкі випробування дорослого життя зуміла створити неймовірний світ дитинства.


"Джейн Остін" (2006 р.)

можливо, хтось і бачив цей фільм з прекрасною Енн Хетеуей, але хто ще не дивися, то рекомендуємо переглянути, адже жінка, яка показала в своїх творах жінкам ідеальне кохання, сама була самотньою. 


"Жуль Верн. Подорож довжиною в життя" (2013 р.)

 Цей фільм не схожий на попередні, бо мало того, що має документальний характер, так ще й зроблений в Україні. Фільм став третьою частиною циклу "Великі мрійники". Це невелика, але неймовірно захоплююча екскурсія в дитинство великого знаменитого мандрівника та письменника, який відрізнявся безмежністю фантазією і невгамовною спрагою до життя.








Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Дітям про Героїв

Натхненна книгою

День Божевільного Капелюшника