Деніель Кіз "П'ята Саллі"

 


Віднайти шлях до себе – важка робота. Запитання «Хто я?» часто залишається без відповіді. Самопізнання забирає роки, іноді мотивуючи людину, а іноді – залишаючи порожнечу в душі. А що ж робити, коли в тобі «живе» цілих п’ять особистостей зі своїми почуттями, характерами та поведінкою? Найстрашніше, що вони безконтрольні, адже просто не здогадуєшся про їх існування. Виходить, що ти зовсім не знаєш сама себе.

Книга Деніела Кіза «П’ята Саллі» показує життя людини із множинною особистістю або диссоціативним  розладом. За останні роки ця тема часто зустрічається в кінематографі та літературі, адже є до кінця не вивченим феноменом психіки. У книзі «П’ята Саллі» героїня має пройти чимало випробувань, недовіри та зневаги на шляху до цілісності власної особистості. При написанні твору автор спирався на історії хворих на диссоціативний розлад, які до останніх років вважалися звичайними симулянтами. 

Твір затягує у вир емоцій та думок, заплутуючи на шляху до істини. Як і в «Квітах для Елджерона», автор намагався занурити читача у думки головної героїні.Читач теж переживає та відчуває всі її емоції,  поступово розгадуючи головоломку, знаходячи джерела та причини ціє

Область прикрепленных файлов


Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Дітям про Героїв

Натхненна книгою

День Божевільного Капелюшника