Про славну землячку та її пісні


 Нещодавно наша бібліотека отримала партію нових книг, серед яких потрапила і книга авторки Неллі Топської про нашу видатну землячку Марусю Чурай - "Дівчина-легенда".

Назва дійсно є знаковою, адже про Марусю складено чимало легенд, пісень та оповідей, серед яких особливе місце займає твір видатної  Ліни Костенко "Маруся Чурай".  Неллі Топська, в свою чергу, інтерпретувала непросту долю Марусі для дітей середнього та старшого шкільного віку. Книга містить цікаві та інформативні ілюстрації. 

"Книга розповідає про українську народну співачку Марусю Чурай, ім'я якої стало світлою пісенною легендою. Подробиці її життя оповиті серпанком століть, та люди трепетно зберігають святу пам'ять про незвичайну й талановиту дівчину. Її трагічна й яскрава доля нікого не може залишити байдужим".


Схожим виданням є книга Ганни Ручай "Маруся Чурай і я", яке теж можна взяти почитати в нашій бібліотеці. В цій книзі дитина може дізнатися хто така Маруся Чурай та чому вона стала символом української пісні, а також чому саме її пісні кликали козаків до бою та стали надбанням народу.

Тож запрошуємо до читання!


Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Дітям про Героїв

Натхненна книгою

День Божевільного Капелюшника