Сучасний світ зарубіжних дитячих письменників

Теперішні вподобання та проблеми потребують сучасних рішень і порад. Зарубіжна дитяча література сьогодення дуже популярна та затребувана серед дітлахів різного віку. Особливо це стосується школярів та підлітків. Тож задача відкрити їм світ цікавих авторів та бестселерів. Саме цьому і була присвячена літературна година для учнів третього класу ПШ №46, які нещодавно завітали до бібліотеки.

Захід розпочався з екскурсії відділами для дошкільників та учнів 1-4 класів, під час якої  пояснювався принцип роботи та правила бібліотеки. Пізніше була проведена інформаційна хвилина, діти ознайомилися з основними термінами, пов’язаними з книгами та їх створенням. Також був продемонстрований тематичний відеоролик «Як створюється книга», де детально та адаптовано для дітей пояснюється процес видання книги. Пізніше діти відповідали на питання відповідної вікторини про бібліотеку та книгодрукування.


Основна частина заходу була присвячена сучасним авторам з акцентом на письменників Європи та США. 

Серед представлених авторів були такі як Гаррієт Мункастер, Джеф Кінні, Меґан МакДоналд, Іан Вайброу та інші. Їх твори неймовірно популярні серед школярів всього світу, адже легко, доступно, а головне керуючись сьогоденням, пояснюють поняття моралі, добра, правильної  поведінки. Школярів ознайомили з виданнями зарубіжних письменників, а також продемонстрували найкращі книги відомих сучасних українських авторів. Наприкінці, діти мали змогу продивитися періодичні видання, де теж друкуються новітні дитячі твори.





Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Дітям про Героїв

Натхненна книгою

День Божевільного Капелюшника