Ти маєш знати власне право та обов’язок



Кожен з нас повсякчас може наразитися на небезпеку, спричинену як зовнішніми факторами, так і власним недбальством. Знання правил, законів та власних прав є основоположником нормального та безпечного життя.  Саме тому спілкування та консультації з представниками правозахисних органів нагально потрібні підліткам, які, на жаль, доволі часто наражають себе та оточуючих на небезпеку, не розуміючи весь масштаб серйозності наслідків власних вчинків.

Минулого тижня в
 бібліотеці-філіалі №10 пройшов ряд зустрічей з представниками поліції. Так, у вівторок, 10 жовтня, учням п’ятих класів школи №34 патрульні поліцейські не тільки в черговий раз пояснювали правила дорожнього руху, а й загалом пояснили всю специфіку наслідків  адміністративних порушень. В доступній та зрозумілій формі поліцейські намагалися пояснити саму суть закону. Приклади із їхньої практики мали на меті показати дітям наскільки серйозним може бути результат його порушення.






Наступного дня до бібліотеки завітала інспектор управління ювенальної превенції Секиркіна Світлана Іванівна. Дане управління займається протидією та попередженням скоєння  правопорушень неповнолітніми, а також порушенням прав проти самих дітей. На основі прикладів із життя та законів, вона пояснювала не тільки, яку ситуацію може спричинити правопорушення, а й до якої ступені покарання приводить. Запрошені на зустріч учні 6 класів школи №23 задавали безліч запитань інспектору, які хоч і мали деякі риси дитячої безпосередньої наївності, проте показали той факт, що діти хочуть орієнтуватися у власних правах та обов’язках. 




Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Дітям про Героїв

Натхненна книгою

День Божевільного Капелюшника