Ми за медіаграмотність!

3 грудня в бібліотеці-філіалі №10 пройшов воркшоп з медіаграмотності на тему: «Медіапростір: як не загубитися та не зловитися на гачок фейку». Захід у рамках проекту «Підвищення рівня медіаграмотності в Полтавській та Луганській областях» Полтавської філії Суспільної служби України.
Оскільки форма вокршопу має на меті активну співпрацю учасників з тренером, то студенти ПТУ №31, які були запрошені на захід,мали змогу не тільки навчитися відокремлювати правду від об’єктивних суджень в ЗМІ, а й проявити себе в іграх та обговоренні. Учасники були ознайомленні з поняттям «фейку», дізналися основні принципи медіа, а також види маніпуляцій, якими керуються під час створення новини. Продемонстровані були приклади обману в соцмережах та до яких наслідків вони привели.

Активність та допитливість учасників надали заходу динамічності з перших хвилин. Питання, обговорення, ділення враженнями допомогли розкрити тему. Адже розпізнання реальних фактів на просторах соціальних мереж та ЗМІ допоможе уникнути помилок та обману. 







Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Дітям про Героїв

Натхненна книгою

День Божевільного Капелюшника