Будь медіаграмотним!


У затишній атмосфері бібліотеки-філіалу №10 пройшов черговий захід з медіаграмотності «Правда та вигадки у ЗМІ: факти проти клікбейтів та фейків». Захід проходив у рамках проекту Полтавської філії Суспільної служби України за підтримки Медійної програми в Україні “Підвищення рівня  медіаграмотності в Полтавській та Луганській областях».
Відрізняти факти від фейків потрібно вчитися, адже методи ЗМІ у їх використанні, на жаль, з кожним разом стають сильнішими. Гості представляли різні покоління, що допомогло розглянути тему з максимальною об’єктивністю та широтою.
Оскільки захід проходив у форматі медікав’ярні, то легка атмосфера спонукала до активності та комунікабельності, роблячи подібне навчання приємним. Запитання та участь у вправах не тільки закріпили теоретичну частину, а й стали помічниками у набутті навичок з медіа грамотності.
Ми повинні зараз повинні навчитися правильно фільтрувати почуте та побачення. Звісно, не потрібно вдягати суцільну броню недовіри та все ж треба вдумливо та серйозно ставитися до цього ставитися, адже від цього залежить як наше особисто, так і майбутнє нашого суспільства.



Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Дітям про Героїв

Натхненна книгою

День Божевільного Капелюшника