Автор книг, що змінили світ дітей

 

Сьогодні, 13 вересня, світ відзначає День Роальда Даля. Британський письменник є всесвітньовідомим автором романів, казок і новел, поетом та сценаристом. Тож давайте дізнаємося цікавеньке про письменника та його найвідоміші твори.

Свою першу дитячу казку Даль написав для Уолта Діснея. Історія мала назву "Гремліни", але до зйомок справа так і не дійшла.

На роль Віллі Вонкі свого часу пробувалися Стів Мартін, Робін Вільямс, Крістофер Уокен, Ніколас Кейдж, Майкл Кітон, Адам Сендлер і Джим Керрі. В результаті героя зіграв актор Джоні Депп.

Роальд Даль дружив з Ернестом Хемінгуеєм.

Підраховано, що Даль винайшов близько п'ятисот нових слів, деякі з яких увійшли в загальновживану лексику.

Слова до чотирьох з п'яти музичних номерів, представлених в картині "Чарлі і шоколадна фабрика" (2005 р.), написані автором оригінальної казки Роальдом Далем.

Головна героїня "Великого і доброго велетня" отримала ім'я на честь внучки письменника Софі.

Сиквел книги, "Чарлі і великий скляний фунікулер", був виданий в 1972 році. Даль працював над третьою книгою під назвою "Чарлі в білому домі", коли помер в 1990 році. Книга так і не була закінчена.

Роальд Дал із сестрами

При написанні книги "Чарлі і шоколадна фабрика" Роальд Даль спирався на свій дитячий досвід в якості дегустатора школадної продукції Кедбері.

Велика частина його творів написана в прибудові на задньому дворі.

9 його книг увійшло в список 200 кращих книг BBC в 2003 році.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Дітям про Героїв

Натхненна книгою

День Божевільного Капелюшника