1. Хеллоуїн, як вважають, виник приблизно в 4000 році до нашої ери. Це означає, що він святкувався протягом більше 6000 років і є одним з найстаріших свят у світі. 
2, Походження назви «Хеллоуїн» відноситься приблизно до 1745 року і являє собою шотландське скорочення англійської фрази All-Hallows-Even. Згодом слова (All) Hallow (s) E (v) en перетворилися в Hallowe'en. Слово «Hallowe'en» означає «священний / святий вечір» (holy evening). 
3. Традиція одягатися духами пішла з кельтських повір'їв. Вважалося, що якщо переодягнутися, то можна таким чином замаскуватися, і справжні не помітять тебе. 
4. 
Світильника Джека (Jack-O-Lantern) - головний символ свята. У Великобританії його традиційно робляться з ріпи. Звичай Хеллоуїна був привезений до Америки ірландськими іммігрантами, а через те, що ріпа коштувала досить дорого, американці використовували гарбуза.
5. Традицій Хеллоуїна, «Гаманець або життя» еволюціонувала від древнього кельтського обряду розміщення частування і їжі зовні будинку, для того щоб заспокоїти духів, які блукали вулицями в день Самайна, священного свята, який символізував кінець календарного кельтського року.
6. 
Оскільки свято припадає на час врожаю, в більшості країн для частувань готують солодощі з яблук і інших вирощених продуктів.
7. Популярним персонажем Хеллоїну є чорні кицьки. Цікаво, що Англії вважається, що білі кішки приносять невдачу, а чорні кішки, навпаки, везіння.
8. На Філіппінах, напередодні Хеллоуїна, філіппінці повертаються в свої рідні міста і купують свічки і квіти, щоб підготуватися до Дня всіх святих.
9. Найбільший парад в світі, присвячений цьому святу, щорічно проходить в Нью-Йорку.
10. Нав'язлива боязнь Хеллоуїна носить назву «самайнофобія» (слово походить від назви свята Самайн).

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Дітям про Героїв

Натхненна книгою

День Божевільного Капелюшника