Сучасні українські письменники – дітям

           Читання формує креативне мислення у дітей та спрямовує на пошуки нестандартних рішень. Окрім цього, презентація літературних творів сприяє не тільки читанню, а й розвитку творчості. Особливо це стосується сучасної літератури, яка відображає нинішні реалії, а тому дуже популярна серед дітей. Саме про українських письменників та їх творчість говорили на літературному ранку в бібліотеці, куди завітали учні другого класу НВК №45.

Почався захід з огляду вітчизняної дитячої літератури. Так, твори Сашка Дерманського, Івана Андрусяка, Галини Вдовиченко, Оксани Лущевської відомі серед школярів, адже не тільки вивчаються у школі, а й користуються широкою популярністю у батьків, оскільки навчають, виховують та мотивують до читання. Не дивно, що під час вікторини «Знавці української літератури» чимало прозвучало правильних відповідей, адже діти знайомі з творами з раннього дитинства. Окрім цього, під час літературного ранку відбувся перегляд відео «Книга – мудрий друг», де розповідається про користь та позитив від читання.












Коло українських дитячих письменників збільшується, а отже потрібно активно популяризувати українську літературу, яка стане початком формування читацьких смаків серед дітей.

 

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Дітям про Героїв

Натхненна книгою

День Божевільного Капелюшника