БібліоFest «Щоб стало тобі тепліше – обійму тебе скоріше»

     В рамках сьомого урбаністично-культурного фестивалю «Майстерня міста 2023» 19 серпня в бібліотеці був проведений БібліоFest «Щоб стало тобі тепліше – обійму тебе скоріше». На БібліоFest були запрошені діти та дорослі, внутрішньо переміщені особи з Донецької області, які зараз мешкають в Полтавській територіальній громаді.

Спочатку привітала гостей завідувачка бібліотекою Валентина Семіохіна.  Онлайн-екскурсію «Знайомимося з Полтавою етнографічною» провела науковий співробітник Полтавського краєзнавчого музею ім. В.Кричевського Катерина Штепа. 

Розповідь містила цікаву інформацію про найдавнішу частину Полтави: район Білої альтанки, Успенського собору, Спаської церкви, краєзнавчого музею, де свого часу знаходились фортечні мури для захисту міста від ворогів. Гості нашого міста дізналися як будувався та функціонував Хрестовоздвиженський монастир, не обійшли увагою й постать Марусі Чурай, адже мешкала вона в старому місті. А зараз образ її закарбовано в пам’ятникові в центрі міста. Згадали й нещодавно встановлений пам’ятник Іванові Мазепі, як останньому гетьманові, який розбудовував Україну та дбав про її культуру.

Знайомство з народними традиціями полтавського краю продовжив майстер-клас з виготовлення ляльки-травнички з пахущих трав полтавського степу.


Присутні на заході діти прийняли участь в створенні арт-коллажу «Тримай мою руку підтримки», висловлюючи на папері свої побажання Полтаві та  Україні і враження від заходу, відповідали на запитання вікторини.


Завершився захід чаюванням з солодощами та підведенням підсумків БібліоFestу.


 

 

 

 

 

 

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Дітям про Героїв

Натхненна книгою

День Божевільного Капелюшника