Вічне і живе Шевченкове слово

         З 22 по 31 березня триває Всеукраїнський тиждень дитячого читання. Програма весняних читань має назву «Книжкове ППО» - Потужне Переможне Озброєння.

Шевченкове слово – це наш захист, наша потужна зброя в боротьбі з ворогом. Його живе й мудре слово залишається пророчим та актуальним і сьогодні. Слова Шевченка «борітеся – поборете!» стали гаслом українців в останні роки.

26 березня, під час канікул, до бібліотеки завітали шестикласники ЗОШ №19 на літературний ярмарок «Вічне і живе Шевченкове слово», присвячений 210-й річниці від дня народження Великого Кобзаря.

На жаль, відсутність світла змусила скоригувати план заходу. Бібліотекарі запропонували учням переглянути на ноутбуці відеофільм «Тарас Шевченко. Цікаві факти з життя», щоб детальніше ознайомитись з життєвим та творчим шляхом митця. Потім школярі мали змогу перевірити свої знання, прийнявши участь у вікторині «Шляхами великої долі».


Звучання поетового слова в устах дітей – найкраще підтвердження того, що Шевченка пам’ятають і шанують. Тому захід продовжили поетичні читання «Вічне слово Кобзаря». Шестикласники декламували та читали улюблені вірші Т.Шевченка.


Сьогодні образ Шевченка переживає трансформацію разом з нашою країною – від вусаня в кожусі і прогресивного творця до мужнього і безстрашного воїна. Рядки його творів теж воюють та надихають українців на боротьбу за свободу, правду та світле майбуття нашої країни. Нехай же «Заповіт» Т.Шевченка стане Заповітом для всіх нас: берегти нашу мову, народні звичаї, історичну пам'ять.

 

 

 


 

 

 

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Дітям про Героїв

Натхненна книгою

День Божевільного Капелюшника