Шевченків світ

Без його імені не можна уявити нашої країни, нашої культури, нашої літератури. Тарас Григорович Шевченко – найвеличніший поет України.

Його творчість невмируща. Вона сприяла розвитку й становленню нової української літератури.  Шевченко є творцем ідентичності українського народу, символом української незламної боротьби за свободу та незалежність. Він творив у часи, коли було заборонено писати українською й закликав самовіддано любити найдорожче – свою Батьківщину. Творчість геніального співця нашого народу Т. Шевченка стала духовною основою формування сучасної української нації, внесла в нашу літературу багатство тем і жанрів, долучила її до кращих досягнень світової літератури.  

Шевченко – виразник і хранитель народного духу. Сьогодні, коли триває російсько-українська війна, нас захищає й мобілізує на боротьбу дух Шевченка. Поміж рядків Шевченкових творів наша сила і віра для подальшого спротиву.

Працівники бібліотеки, до 210-ї річниці з дня народження Тараса Шевченка, пропонують перевірити свої знання життя та творчості нашого великого народного поета за допомогою віртуальної вікторини «Шевченків світ…Що ми про нього знаємо?».

         У Тараса Шевченка ми черпаємо сили й надії на краще життя й існування української за духом держави. Наш Пророк додає нам сміливості і впевненості у боротьбі з ворогом.









Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Дітям про Героїв

Натхненна книгою

День Божевільного Капелюшника