Єдина як мати



До Дня рідної мови бібліотекою-філіалом №10 і дитячо-юнацькими клубами за місцем проживання було організовано мовознавчу годину. В заході взяли участь клуби «Юний друг» (педагог-організатор Славко А.О.), «Промінь» (педагог-організатор Луценко С.Є.) і «Товариш» (педагог організатор Грушина В.В.).




Під час зустрічі було охоплено як законодавчий аспект функціонування та розвитку мовного питання, так і духовні віхи плекання рідної мови. Також до уваги читачів був представлений тематичний перегляд літератури «Стелися мово, рушником барвистим», що містив цікаві та інформативні джерела про рідну мову. Окрім цього, було проведено різноманітні конкурси та ігри: «Всезнайко», «Мовознавчий калейдоскоп», «Що зайве» та ін. Діти залюбки приймали участь у вікторинах. Найактивніші учасники були нагороджені похвальними грамотами.  

Також напередодні Дня рідної мови у бібліотеці було проведено бесіду «Щира втіха-рідна мова, краю отчого краса». Окрім цього, бліц-опитування «Якою мовою ви спілкуєтесь», яке пройшло на абонементі 5-9 класів, показало, що основна маса підлітків спілкується українською мовою.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Дітям про Героїв

Натхненна книгою

День Божевільного Капелюшника