«Згадуючи Афганістан»







Напередодні 30-тої річниці виведення військ із Афганістану у бібліотеці-філіалі №10 пройшла зустріч із полковником Михайлом Кудряшовим. Михайло Михайлович прошов жорнова цієї війни починаючи із 1982 року. Чоловік за бойові заслуги був нагороджений орденом Червоної Зірки та представлений до Героя Радянського Союзу, проте через бюрократичні нюанси, так його  і не отримав.
За плечима Михайла Михайловича багато бойових завдань та героїчних вчинків війни. Історією власного життя він поділився із учнями 9 класів школи № 19, які прийшли на зустріч. Школярі уважно слухали та задавали запитання, намагаючись зрозуміти причини та мотиви війни. Чоловік  максимально чесно та доступно відповідав, керуючись власними спогадами та думками з цього приводу.  Війна, звісно, вплинула  на подальшу долю чоловіка. Так, власного сина Михайло Михайлович назвав в честь командира мінометної батареї Руслана Аушева. Серйозне поранення, яке він отримав в Афганістані рятуючи побратима, і досі завдає чимало болю та проблем. Проте, бойовий характер  додає сил та наснаги.
Наприкінці зустрічі учні довго аплодували Михайлу Михайловичу та дякували. Хлопці підходили й потискали руку, додатково висловлюючи подяку, адже чудово розуміли сміливість та хоробрість чоловіка, який в цей день поділився з ними історією власного життя.





Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Дітям про Героїв

Натхненна книгою

День Божевільного Капелюшника