Про славетного полтавця - Леоніда Бразова


Бразов Леонід Петрович народився 9 листопада 1916 року в селі Ладижне Машівського району на Полтавщині. Працював на полтавських заводах, вчителював на Донбасі. Займався журналістською роботою. Певний час, трудився на обласному радіо, відроджував молодіжну газету "Комсомолець Полтавщини", займався видавничою діяльністю. Творчою удачею письменника стало написання книги "Фортеця" (1974 р.) та багато інших творів. 

Леонід Бразов пройшов усю Другу світову війну артилеристом. Отримав важке поранення підірвавшись на міні. Результатом поранення стало накульгування. 

У своїх творах письменник сягав глибин життя, доносив до сердець читачів виразні, багатогранні людські характери, життєві колізії, не оминаючи гострих ситуацій. Не прикрашаючи дійсності Бразов переконливо доводить, що головне покликання людини - творити добро. 

У письменника власна стильова манера письма: певний лаконізм викладу змісту, простота композиції, навіть, при складному сюжет, а також особливий психологізм.

Ім'я Леоніда Бразова відоме далеко за межами України. Впродовж багатьох років творами його захоплюються люди різних поколінь та різних смаків.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Дітям про Героїв

Натхненна книгою

День Божевільного Капелюшника