7 січня відзначається 210 річниця з Дня народження відомого британського письменника Чарльза Діккенса. 

Говорити про популярність книг та самої постаті письменника можна довго, адже його творча діяльність уособлює класику британської літератури, а особливо Вікторіанського періоду. Автор у своїх книгах підіймав найактуальніші проблеми того часу, такі як боргові тюрми, неосвіченість суспільства, тотальна бідність і т.д. Саме його твори стали рушієм реформ та покращення життя непривілейованого суспільства.

Існує чимало екранізацій за творами Чарльза Діккенса. Проте, особливе місце займає "Різдвяна пісні у прозі", яка користується популярністю серед користувачів, а також вивчається у школі. Найкращою екранізацією вважається анімація Роберта Земекіса з Джимом Керрі, Ґері Олдменом і Коліном Фертом. Яскрава та цікава, вона якомога точніше передає сюжет твору. 

Серед серіалів особливої уваги заслуговує "Діккенсовщина". Неоднозначний сюжет серіалу базується на долях героїв майже всіх творів Діккенса, таких як "Різдвяна пісня в прозі", "Холодний дім", "Великі надії", "Лавка старожитностей", "Пригоди Олівера Твіста", "Наш спільний друг", "Барнабі Радж", "Мартін Чезлвіт", "Посмертні записки Піквікського клубу ","Важкі часи","Домбі і син", "Таємниця Едвіна Друда". Всього лише 20 серій по 30 хвилин допоможуть вам зануритися в атмосферу непростого світу літератури Чарльза Дікенса.

Проте, жодна екранізація не зрівняється, власне. з прочитанням книг відомого письменника. Запрошуємо вас до нашої бібліотеки, де ви зможете взяти твори Діккенса та поринути в сувору й  таємничу Вікторіанську епоху.





Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Дітям про Героїв

Натхненна книгою

День Божевільного Капелюшника