Люди проти атому

 

26 квітня 2022 - 36-та річниця Чорнобильської трагедії. Цього дня 1986 року сталася одна з найсильніших техногенних катастроф. На жаль, не всі винесли уроки з цієї трагічної історії і зараз намагаються спричинити на території нашої держави екологічну катастрофу, захоплюючи наші АЕС, підриваючи нафтопереробні заводи, не розуміючи, що наслідки можуть зачепити весь світ. 

Аварія на Чорнобильській АЕС змінила чимало доль. Чимало книг та фільмів знято про людей, які ліквідували аварію та стали її безпосередніми свідками. Так, американський серіал "Чорнобиль" тсав одним з найпопулярніших у світі у 2020 році. Сьогодні ми хочемо звернути вашу увагу на книгу Сергія Козлова та Анатолія Шевченка "Солдати Чорнобиля"

Книга-спогад написана самими ліквідаторами та присвячена полтавцям, які кинули всі сили на подолання цієї екологічної катастрофи. На варті життя та здоров'я цілої країни в той час стояли пожежники, офіцери, солдати лікарі, кухарі та інші. Всі вони зуміли вистояти та перемогти, хоча рани та незгоди наслідків вже довгі роки дають про себе знати. Автори переконані, що не можна забувати про історичні вже події та людей, які врятували світ від набагато катастрофічніших  наслідків атому. Спогади та свідчення мають стали певними документами фіксації людського подвигу.

Книга розрахована на широке коло читачів. Запрошуємо до читання!

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Дітям про Героїв

Натхненна книгою

День Божевільного Капелюшника