Мова моя материнська

Мова – то серце народу:

гине мова – гине народ.

Іван Огієнко

Кожного року 21 лютого увесь світ відзначає Міжнародний день рідної мови.

Рідна мова – це важливий носій цінностей народу, носій знань, що передаються від покоління до покоління. Важливо пам’ятати своє коріння, знати й розмовляти рідною мовою, адже мова – одне з найцінніших надбань наших пращурів. Недарма кажуть, що нація без мови помирає, бо в ній міститься культура та історія держави. 

Українцям, особливо в нинішніх реаліях, як ніколи важливо підтримувати, захищати свою рідну мову, популяризувати її в своїй країні та світі. Наше слово набирало сили на пергаментах Нестора-Літописця, шліфувалося у творах Григорія Сковороди, поглиблювалось під пером Івана Котляревського та Тараса Шевченка, вдосконалювалось І.Нечуєм-Левицьким, П.Мирним, М.Коцюбинським, Л.Українкою та багатьма іншими видатними українцями.

До Міжнародного дня рідної мови працівники бібліотеки підготували перегляд літератури «Мова моя материнська», студентка-практикантка Яніна Малолєтова провела для користувачів інформаційну хвилинку «Мова моя співуча».


Давайте ж берегти й поширювати рідну нашу українську мову, цінувати її. Ми могутні в своїй мові. Наше слово – наша сила!

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Дітям про Героїв

Натхненна книгою

День Божевільного Капелюшника