"Дорогий щоденник..."

Слово "щоденник" найчастіше асоціюється зі школою. Хоча, таке явище здебільшого спостерігається у школярів, які як вогню бояться показувати їх батькам. 

Та щоденники бувають і особистими, сторінки яких містять найсекретніші бажання та мрії. В літературі чимало книг створенні у подібній формі.Такі книги користуються широкою популярністю, адже в повні розкривають характер головного героя. В тому числі, чимало книг у подібному жанрі є серед дитячої літератури. Ми познайомимо вас із найпопулярнішими.


Всі діти – ельфи. Принаймні такими вони народжуються. Герої оповідань Наталки Малетич ходять вулицями різних міст і вчаться в різних школах, і вподобання у них неоднакові, та все ж вони багато в чому схожі, коли прагнуть самостійності у вчинках чи втрапляють у халепу. І навіть якщо ви не вважаєте себе ельфом, книга все одно про вас.

Ви ще й досі вважаєте, що собаки не вміють думати? Таке твердження спростує маленький симпатичний фокс­тер’єр на ім’я Міккі. Виявляється, собаки не лише думають, а й умі­ють писати, читати (щоправда, лише по складах) та віршувати! А ще, наш фоксик полюбляє кіно, відпо­чинок біля мо­ря та цирк! Та найбільше його надихає «Щоденник», який він пише, тримаючи олівця в зубах. Ой! Олівець вломився...


Новинка! 

Щоденник слабака" - серія-бестселер в Україні і в нашій бібліотеці зокрема. 

Сімейні мандрівки зазвичай дуже веселі... якщо, звісно, ви не член родини Гефлі. Подорож починається доволі перспективно, але потім кілька разів раптом звертає не туди, куди слід. Туалети на заправках, навіжені мартини, невеличка ДТП та свинка-втікачка - це не зовсім відповідає уявленням Ґреґа Гефлі про веселощі. Але навіть найневдаліша поїздка може обернутися на пригоду - і цю пригоду сімейка Гефлі забуде ой як нескоро.


Знайомтеся. Ніккі Максвелл – звичайна дівчина з купою проблем. І перша проблема – нова школа. Вижити, в ній, здається, шансів нуль. Всі занадто крутезні, з айфонами і крутими речами. У цю спільноту Ніккі ніяк не вписатися. Друга проблема – Маккензі Холістер. Найпопулярніша дівчина у школі. Єдине, що поєднує Ніккі з нею, — локер по сусідству. Сумнівна радість. Але ще цій дівчині Ніккі чомусь не сподобалась, і вона тільки й чекає шансу її осоромити. Що ж, подивимось, хто кого!


Нумо знайомитися! Я – Амелія. Я люблю... Що ж я люблю? Ой, насправді багато всього: мою родину, навіть нудного тата й нестерпну старшу сестру (з її легкої руки мене прозивають Черепушкою), моїх друзів і книжки з бібліотеки, канікули й сімейні грилі. Та моя найбільша любов – це собаки. Але ані мама, ані моя сестра від собак не фанатіють. І тато, і бабуся теж. Тому про свою любов до песиків, як і про все, що відбувається зі мною в школі й удома, я писатиму в щоденнику. Скажете, що вести щоденники немодно? Що зараз ведуть тільки блоги? А от і ні! Я саме скінчила один щоденник і починаю другий :)

Тож, скоріше записуйте події та переживання за день у власному щоденнику. А враження від прочитаної книги в щоденник читача, який, ми впевненні, у вас є  і не один. Сподіваємося, що і цим чудовим книгам знайдеться у ньому місце.





Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Дітям про Героїв

Натхненна книгою

День Божевільного Капелюшника