Житейська правда в творах Джека Лондона

 


12 січня цього року світ відзначає 145-ту річницю з Дня народження Джека Лондона. Життя відомого американського письменника було наповнене різними пригодами та незгодами. Проте, це не завадило йому стати одним з найвизначніших авторів, твори якого займають визначне місце в світовій літературі.

Майбутній письменник почав працювати ще у шкільні роки, віддаючи весь заробіток батькам. Він продавав газети на вулицях, розвозив лід та допомагав власникам кегельбану. Таким чином, чи не найпершим його свідомим почуттям була відповідальність.

Досягнувши чотирнадцятиріччя, Джек Лондон пішов працювати на консервну фабрику. Робочий день сягав по 18-20 годин на добу. Робота була виснажлива та небезпечна, адже найменша помилка могла привести до каліцтва.

У 17 років хлопець найнявся матросом на промислову шхуну та невдовзі став рівним серед досвідчених моряків, які відзначили його спритність, мужність та витривалість. Найперше враження дало юнакові настільки багато вражень, які стала основою його морських романів та оповідань.

Джек Лондон завжди багато читав. Прагнувши розширити свій кругозір, він окрім університетської програми, який через бідність покинув через півроку, самотужки вивчає природничі науки, літературу та читає книжки з філософії й історії.

У 1899 році виходить його перше оповідання «За тих, хто в дорозі», яке поклало початок його визначній письменницькій діяльності. Герої його творів люди сильні, вольові та вимогливі, адже найкращими людськими рисами працьовитість, витривалість та шляхетність.

Джек Лондон – перший американський письменник, який надав образам тварин рис «людяності», здатних розуміти людей та спілкуватися з ними («Майкл, брат Джеррі», «Мічений», «Поклик Предків», «Бурий вовк» тощо).

Письменник прожив лише 40 років. За 16 років напруженої роботи ним було написано близько 50 книг. 






Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Дітям про Героїв

Натхненна книгою

День Божевільного Капелюшника