Червоні крапочки білосніжної чистоти


 Білосніжна зима накрила землю  покривалом. Все набуло однотонності та визначеності. Та все ж, де-не-де зустрічаються червоні бусинки, які виділяються розсипом намиста на білому тлі. Це ягідки горобини. 


Загалом, горобина відома ще з давен-давен. Окрім цілющі властивостей, ягоди горобини використовували в магічних цілях. саме тому, наприклад, в Шотландії за зрубане дерево було суворе покарання. В Уельсі саджали дерева на погості, а в Ірландії біля дому, щоб таким чином, відігнати злі духи.


З горобиною пов'язано чимало легенда та міфів. Так, у міфології Стародавньої Греції існує легенда що Геба, богиня молодості, дарувала іншим богам омолоджуючу амброзію, яку тримала в своїй чарівній чаші.  Граючи в кості вона програла цю чашу демонам, боги послали орла, щоб він забрав чашу. У зав'язалася битві з демонами, пір'я і краплі крові орла стали падати на землю, де перетворилися в дерево горобини. Тому у горобини форма листя нагадує орлині пір'я, а ягоди - крапельки крові.

В будь-якому випадку, горобина радує наше око неймовірним цвітом весною та яскравими ягодами майже влітку та восени, і, навіть, взимку.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Дітям про Героїв

Натхненна книгою

День Божевільного Капелюшника