Рей Бредбері - творчий натхненник поколінь


Талановиті люди - цікаві та неординарні особистості. Саме таким був відомий американський письменник Рей Бредбері. Так, наприклад, Бредбері мав феноменальну пам'ять і пам'ятав всі події життя, аж до моменту, коли перерізали пуповину. 


В бібліотеці він багато читав Достоєвського, що мало великий вплив на його творчість. Вже пізніше творчість самого Бредбері вплинула на становлення авторського стилю іншого знаменитого письменника - Стівена Кінга. А в стилістиці самого Бредбері чітко відчувається вплив великого Едгара По. Уолт Дісней розповідав, що творчість письменника Рея Бредбері вплинула на розвиток його студії, а саме книга «Щось страшне настає». У 1983 році Disney екранізувала цей роман, змінивши назву на «Саме так зло і приходить».


Всього на рахунку письменника 10 романів, 6 повістей і понад 400 оповідань. Крім того, безліч віршів, статей, заміток, есе, десяток п'єс і ряд сценаріїв. Так, Бредбері пропрацював сценарій до екранізації роману «Мобі Дік», а також займався серіалом «Альфред Хічкок представляє».

Такою різносторонньою та особливою був письменник, що допомогло йому вплинути не тільки на розвиток жанру "фантастики", а й надихнути на творчі звершення інших митців. 

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Дітям про Героїв

Натхненна книгою

День Божевільного Капелюшника