Загадки людського мозку


Про людський мозок можна говорити дуже довго. Його можливості та особливості - безмежні. Та все ж ми ге встомлюємося дивуватися новим відкриттям вчених. Тож...

Якщо довго не спати, температура людського мозку зростає, і наша здатність до мислення знижується. Тому для того, щоб мислити тверезо і ефективно, необхідно час від часу спати.

В середньому людина використовує свій мозок на 90% відсотків або трохи більше. Хоча існує міф, який стверджує про 5-10%, але це всього лише вигадки.

Розміри мозку ніяк не впливають на рівень інтелекту. Наприклад, у Ейнштейна мозок важив трохи більше 1200 грамів, що менше середнього, але він все одно був генієм.

У нашому мозку знаходиться близько 100 млрд нейронів.

Вчені вже давно намагаються визначити обсяги пам'яті людського мозку, але вони настільки великі, що встановити їх до сих пір не вдалося.

Дослідник Хелен Фішер провела дослідження, що відбувається в мізках тих, хто пристрасно закоханий. Вона виявила, що, коли вони фокусуються на об'єкті своєї прихильності, починає світитися цілий ряд частин мозку.

Для мозку неможлива багатозадачність. Так, більшість людей думають, що вони можуть виконувати дві або більше завдань одночасно, але виявляється, що це називається "перемиканням контексту" - швидке перемикання між різними діями, а не виконання їх одночасно.

А знаєте, що ще добре тренує мозок? Правильно - читання! Тож, з нетерпінням чекаємо вас у нашій бібліотеці, де кожен зможе знайти "тренера" до душі😉

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Дітям про Героїв

Натхненна книгою

День Божевільного Капелюшника