Моцарт 2.0. Геній минулого в світі сучасному

 


Біографія знаменитих людей оповита загадками, адже точну правду знають лише очевидці. Та все ж основні факти дають змогу зрозуміти якою була людина, як жила та в яких умовах створювала свої шедеври. Особливо цікаво дізнатися біографію геніїв, таких як Вольфганг Амадей Моцарт. Яскраве, хоч і коротке життя музиканта оповите легендами, кожна з яких показує його з абсолютно різних боків. Незмінною залишається тільки його неймовірна музика.

Український письменник Дорж Бату вирішив написати книгу про Моцарта, але створив не просто автобіографічну розповідь, а поєднав факти з вигадкою та фантазією, наповнивши твір ще й соціальними проблемами сучасного суспільства.

Геніальний композитор Моцарт потрапив у сучасне місто. Його вражає і дивує усе: метро та галас, одяг, особливо жіночий, спосіб життя, звички й манери людей та навіть вбиральні тут такі пахучі й красиві, наче у цісарському палаці. А ще, виявляється, сучасний рояль суттєво відрізняється від звичного Моцартові клавікорду… Та доведеться пристосовуватися, адже видатному композиторові хоч і випав шанс на нове життя, дещо залишається незмінним — музика і Моцарт нероздільні.

Книга створена з інноваційним підходом, оскільки містить різноманітні QR-коди. Посилання переносить то на відео, де автор пояснює розділ і показує місце Нью-Йорку, де відбувається дія роману, то на власне музичні твори Моцарта. Музика та текст сплітаються в унісон створюючи дуже особливу атмосферу та настрій, заглиблюючи у витончений світ душі митця. То хто ж такий Моцарт, музика якого подорожує століттями?

Запрошуємо до читання!

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Дітям про Героїв

Натхненна книгою

День Божевільного Капелюшника