Золота скарбниця творчості Зірки Мензатюк

Сучасна українська письменниця, талановитий журналіст і володарка престижних літературних премій Зірка Мензатюк 21 жовтня святкує своє 70-річчя.

Відома вона, перш за все, завдяки захоплюючим дитячим книгам, що наповнені веселими пригодами, чарівними персонажами. Творчість Зірки Мензатюк має яскраво виражені національні мотиви. Вона відноситься до письменників, які в своїх творах активно розвивають рідну мову і культуру. «В своїх казках я пишу про вічні цінності українського народу» - наголошує письменниця. Авторка понад пятнадцяти книжок для дітей та підлітків -  чинний член Національної спілки письменників України, активно друкується в газетах і журналах. Її твори мають велику популярність серед дітей та їхніх батьків.

Писати вірші Зірка почала, коли навчалась у другому класі. Найперші твори письменниці з'явилися в українських журналах коли їй було 11 років. В 1990 році  видавництво «Веселка» випустило в світ  її першу книжку казок - «Тисяча парасольок». Мензатюк написала понад п’ятнадцять книжок для дітей та підлітків. Її твори видавалися за кордоном, зокрема, в США, в Словаччині, Польщі.

У бібліографії авторки підручники для середніх освітніх шкіл, зокрема - «Оповідання з історії Києва». У цій книзі письменниця в простій і доступній для дітей формі розповідає про важливі події української історії.

Серед творів для більш дорослої аудиторії – книжки «Як я руйнувала імперію», «Український квітник», «Зелені чари» та інші.

Працівники бібліотеки підготували відеоперегляд «Золота скарбниця творчості Зірки Мензатюк» до ювілею письменниці.

 

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Дітям про Героїв

Натхненна книгою

Песики Гавчики святкують