Насичений весняний тиждень

Весняні канікули в бібліотеці для дітей №10 увінчалися цікавими заходами (виставки, інформаційні хвилини, бесіди по книгам, екскурсіями)приуроченими тижню дитячої та юнацької книги. Так, з понеділка на базі читального залу старшого відділу діє приголомшлива виставка ляльок в унікальних вбраннях ручної роботи «Друге життя старих ляльок». Автор Інна Ельдарівна Пузирьова прикрашає звичайні іграшки неперевершеним сукнями, створюючи неповторні історичні та національні образи. Учні із зацікавленням приходять на екскурсію, подовгу розглядаючи кожен екземпляр. Також  поруч проходить виставка творчих робіт учасниці гуртка «Дивограй» (26 шк) Діани Відашенко. Яскраві малюнки юної художниці зачаровують своєю оригінальністю. 

Оскільки, канікули є найкращою порою для підведення підсумків дитячих старань, то це стосується і читачів бібліотеки.  Так, був проведений бібліотечний урок « Як ми читаємо» з визначенням читацького портрету учнів 5-А класу школи №19. Визначили найкращих читачів класу, якими стали:
1.       Монахова Оля – 66 книг;
2.       Мещеряков Данило – 52 книги;
3.       Горобець Катя – 17 книг.

Також учень шостого класу гімназії № 31 Антон Гетало мав змогу захистити свій титул найактивнішого та найсумліннішого читача на власному бенефісі під назвою  «Читай як я, читай зі мною, читай краще за мене».  Відбиваючись від численних запитань однокласників та просто відвідувачів бібліотеки, він вразив присутніх начитаністю, оскільки по самій лише обкладинці міг без проблем назвати автора і назву книги, кількість сторінок, і, звичайно ж, тему та зміст. Не було жодного питання з літератури, на яке б у Антона не знайшлося відповіді, що показує його сумлінне ставлення до читання. Сподіваємося, що його запал буде примножуватися, а бібліотека, в свою чергу, цьому активно сприятиме.




Не пройшла поза увагою цими канікулами і рукодільна справа. Так, учасниці гуртка ляльки-мотанки створили неповторні роботи в національному колориті. Їхні Пасхальні ляльки стали провідниками в прекрасну весняну пору.



Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Дітям про Героїв

Натхненна книгою

День Божевільного Капелюшника