Нові часи - нові жанри


Прогрес не стоїть на місці. В тому числі, і в літературі. постійно з'являються нові течії та жанри, які найкраще відображають сьогодення з усіма його нюансами. 

В середині ХХ століття в США зародився новий жанр "нон-фікшн", який зараз отримав чергову хвилю популярності серед читачів. Нон-фікшн використовує літературні стилі та прийоми для створення фактично точних оповідань, іншими словами  — це така форма документальної прози, що поєднує репортаж, який виступає основою твору, і відповідні стилі та стратегії, що є характерними художній літературі.

Новинкою 2020 року в жанрі "нон-фікшн" є книга Лі Прайс «Про що ми говоримо, коли говоримо про книжки: Історія та майбутнє читання». Це кишенькове видання і м'якій обкладинці не залишить нікого байдужим. Авторка книжки через аналіз наукових досліджень та низку цікавих фактів з історії книжок формує відповіді на питання чи буде існувати друкована та що загалом станеться з нею у часи абсолютного використання інтернету? Ця книжка буде корисною та цікавою  не тільки для тих, хто працює з книгою (видавці, бібліотекарі, критики і т.д.), а і для всіх любителів книжок. 

Отож, знайомтеся з новими жанрами та пізнавайте нові грані літератури, які укріплять вашу любов до читання. 


Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Дітям про Героїв

Натхненна книгою

День Божевільного Капелюшника