Ось тобі моя посмішка


19 вересня відзначається День смайла😊

Авторство схематичного зображення людського обличчя, що використовується для передачі емоцій належить Скотту Фалману, професору психології університету Карнегі Меллон у Піттсбурзі. Саме він 19 вересня 1982 в 11:44 ранку відправив колегам електронне повідомлення, у якому запропонував інтернет-користувачам під час спілкування в мережі використовувати послідовність символів - ":-)" - як маркер для жартівливих повідомлень. Цікаво, що першим, хто почав використовувати дужку як посмішку був письменник Володимир Набоков.

Перші смайли у наближеному до сучасного вигляді створив японець Снігетака Куріта. Він черпав натхнення із символів, які використовують у прогнозах погоди, китайських ієрогліфів та вуличних знаків. Вигадав близько 180 смайликів на основі людських емоцій, почуттів та предметів, які оточували його щодня.

А чи знаєте ви, що...

  • Найпопулярнішим смайликом у світі є "обличчя зі сльозами радості"

  • Позитивних смайлів в пять разів більше, чим негативних

  • Люди у віці від 32 до 44 років частіше користуються смайликами, ніж більш молоді або більш літні. При цьому жінки на 15% частіше використовують смайлики, ніж чоловіки.

  • У кожної країни є свій популярний смайлик.


  • Найдавніший смайлик був виявлений на поверхні глиняного горщика, виготовленого в 1700 роках до нашої ери і знайденого влітку 2017 року в Туреччині

Тож спілкуйтеся і діліться емоціями👧👦💓

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Дітям про Героїв

Натхненна книгою

День Божевільного Капелюшника