Історія Різдва Христового

 


Близько двох тисяч років тому римський імператор Август захотів дізнатися, скільки ж людей проживає в його величезній державі. Кожна людина мала записатися у тому місті, звідки родом. У цей час Пресвята Діва та її чоловік Йосип прийшли до Віфлеєма, оскільки вони походили звідти. Однак вони не знайшли вільного місця, щоб переночувати, тому зупинилися на нічліг у печері, в яку пастухи в негоду заганяли худобу.

Тут вночі, в повній тиші, сталася невідома подія, яка змінила і визначила всю подальшу історію людей - народження  Іісуса Христа. Ось тут, в тісній і убогій печері, і народився від Пресвятої Діви Марії Цар царів – Господь наш Іісус Христос.

 В цей час перед віфлеємськими вівчарями з’явився Ангел і сповістив про велику радість – Різдво Спасителя і ті пішли вклонитися йому. Тоді ж зірка сповістила мудрецям- волхвам про народження Спасителя світу. Вони вирушили до Віфлеєму, а зірка слугувала їм дороговказом. Увійшовши до печери, де лежало Немовля, волхви поклонилися Йому і піднесли дари: золото, як царю, ладан, як Богу, й смирну, як людині, котра може померти.

Свято Різдва – свято миру. За переданням, у рік Христового Різдва не було війн на землі. Господь приніс мир між людиною та Богом. Він несе мир неспокійній душі і хворій совісті.

Колядники приходять у кожен дім як свідки Різдва, як ті пастушки чи волхви, які тільки-но ходили вклонитися маленькому Іісусові.

 Ви теж можете у ці дні бути колядниками, приносячи в оселі світло і радість Різдва. А для цього бажаємо вам, друзі, щоб ваше серце зігрілося радістю Віфлеємської печери та просвітилося світлом Різдвяної зірки.




Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Дітям про Героїв

Натхненна книгою

День Божевільного Капелюшника