Дарую тобі книгу, друже!

 


14 лютого світ відзначає Міжнародний день дарування книг (International Book Giving Day). Початок свята датується  2012 роком та,  в першу чергу, об'єднує всіх, хто дарує книги дітям,  прищеплюючи їм любов до читання. Ініціатива його появи належить американці Еммі Бродмур, яка є засновницею сайту дитячої книги в США. 

Мати трьох дітей Еммі Бродмур на запитання її сина, чому немає такого дня в році, коли люди дарують один одному книги просто так, почала цілу кампанію з цього питання. Звертаючись спочатку до знайомих блогерів, користувачів соціальних мереж, колег і партнерів по сайту, жінка ініціювала щорічне проведення Дня дарування книг. Пізніше свято набуло міжнародного значення та широкої популярності.

Ми ж свою чергу хочемо подякувати нашим дорогим користувачам, які дарують нам чудові книги, що потім стають улюбленими багатьох читачів, а саме Тетяну Бондаренко, Альону Скрипник, Дар'ю Лобанову, Діану Сливенко, Валентину Мамедову та інших. Дякуємо за вклад в зацікавленні до читання, адже як казав англійський філософ Френсіс Бекон «Книги - це кораблі думки, що мандрують по хвилях часу і бережно несуть свій дорогоцінний вантаж від покоління до покоління».



Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Дітям про Героїв

Натхненна книгою

День Божевільного Капелюшника