Дітям про відому науковицю

Напередодні Міжнародного дня дівчаток та жінок в науці, який відзначається 11 лютого, представляємо вашій увазі книги, що присвячені одній з найвідоміших жінок-науковців - Марії Кюрі. Книги спрямовані на ознайомлення дітей з історією життя та праці науковиці.

БІОГРАФІЧНА ДОВІДКА! Відома хімік, фізик та громадський діяч Марія Склодовська-Кюрі народилася у Варшаві 7 листопада 1867 року, в сім'ї викладача фізики. У 1893 році закінчила фізичний факультет Соборни (Франція), ставши кращою студенткою випуску, а через рік отримала диплом математичного факультету, також показавши блискучі знання. Вийшла заміж за відомого науковця П'єра Кюрі, разом з яким і працювала над створенням радіоактивних речовин. Лауреат двох Нобелівських премій по фізиці та хімії відповідно.


Автор: Юлія Потерянко. 

Серія: «Видатні особистості. Біографічні нариси для дітей».

Вчена Марі Кюрі подолала непростий шлях до вершин знання та стала найвідомішою жінкою-науковцем. Досягнення залежать від визначення своєї мрії, тому завжди треба шукати будь-які можливості для її втілення. Якщо правила заважають досягати своїх цілей, то варто змінювати правила, а не цілі. Важливо пам’ятати, що навіть найменша здогадка може стати основою величезного прориву, головне не зупинятись і довести розпочате до кінця. 

Книга розрахована на дитячу аудиторію віком від 8 до 12 років.


Автор: Марія Ісабель Санчес Вегара.

Серія: «Маленьким про великих».

Маленькі читачі відкриють для себе, ким були та чого досягли найвидатніші жінки сучасної історії. Дизайнерки, художниці, шукачки пригод, науковиць. Унікальні та дивовижні жінки, в яких слід учитися та з яких варто брати приклад.

Жінки, що, як і Марія Кюрі, перетворили маленьку мрію на велику історію.

Для дітей дошкільного та молодшого шкільного віку.


Автор: Томас Ізабель.

Серія: «Маленькі історії Великих Людей».

Чому Марі Кюрі вважають суперзіркою науки?

Вона стала першою жінкою, яка отримала Нобелівську премію, відкрила два нові радіоактивні елементи: полоній та радій, і це дозволило боротися з такою недугою, як рак. А ще винайшла термін «радіоактивність». Але відданість фізиці далася науковиці великою ціною…

Познайомтеся з Марі, яка досі надихає цілий світ, у веселому і барвистому путівнику про її дивовижне життя.



Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Дітям про Героїв

Натхненна книгою

День Божевільного Капелюшника