"Поліанна" - книга радість

Автор книги Елеонор Портер народилася 1968 року у невеликому американському містечку Літлтон. ЇЇ батьки доводилися нащадками перших британських поселенців, отож були в тих краях у значній пошані. Нащо в житті Елеонор Портер не вказувало на те, що вона стане видатною письменницею, чиї твори, написані про дітей і для дітей, читатимуть у багатьох країнах світу.

Справжньою сенсацією стала книга письменниці - "Поліанна". Саме цій повісті, яка вийшла у 1913 році, письменниця зобов'язана своєю всесвітньою прижиттєвою і посмертною славою. Секрет популярності роману криється у принадливості образу Поліанни  - сонячної "дівчинки-радості". Це захоплива розповідь про 12-річне чарівне створіння, з появою якого змінилося життя у провінційному містечку. Маленька дівчинка, завдяки своїй доброті, безпосередності, життєрадісності та енергійності уміла розтопити серця людей, приречених на сіре, безпросвітне існування. Ця книга обійшла половину земної кулі і навчила людей різних країн "грати в радість", вселила віру у свої сили і змусила замислитися над тим, як ставитися до себе, до труднощів у житті, до людей які тебе оточують. Адже ні для кого не є таємницею, що радіти можна кожній людині і кожному прожитиму дневі, сонцю, дощу. Полінна вміє радіти, але вона також має талант передавати позитивні почуття та емоції оточуючим. 

Сама ж письменниця писала:

"Я буквально страждаю через те, що багато людей сприймають Поліанну як дівчинку, яка віно щебече про радість. Я ніколи не вважала, начебто нам слід заперечувати біди, страждання, зло. Я лише вважаю, що значно краще зустрічати невідоме бадьоро і радісно".

Продовження роману "Поліанна дорослішає" знайомить нас уже з дорослою героїнею. Вона опиняється в зовсім іншій обстановці. Серед інших людей і тут таки до неї приходить перше кохання. 

Запрошуємо усіх бажаючих до читання, особливо майбутніх п'ятикласників, адже ця книга включена в обов'язкову програму з зарубіжної літературі.



Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Дітям про Героїв

Натхненна книгою

День Божевільного Капелюшника