Федько-прибулець та інші герої Сергія Гридіна

 


8 липня відзначає свій День народження відомий письменник, автор популярних книг для дітей, підлітків та дорослих - Сергій Гридін. 


Дитинство письменника пройшло в Україні та Монголії. Він народився в часи, коли не було мобільних телефонів, інтернету, а по телевізору можна було дивитися лише 2 чорно-білих канали. У школі Гридіну не вдалося потрапити у літературні рамки освітньої програми, тому отримавши економічну освіту, він до 40 років працював з цифрами. 


Коли Сергію було трохи більше сорока років, сину виповнилося 10 років. Хлопець хронічно не любив читати, годинами сидів за комп'ютером. Тоді виникла ідея написати книгу про комп'ютерного віруса. Так виник "Федько - прибулець з інтернету", а потім ще 3 книги про пригоди Федька.


А у 2012 році його книга "Федько у пошуках Чупакабри" потрапила до списку премії "Книга року ВВС". Серед широкого спектру тем не лише фантастика, й психологія, але й конфліктно чутливі теми. Користувачі бібліотеки оцінили творчість Сергія Гридіна, адже його книги на полицях не затримуються.



Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Дітям про Героїв

Натхненна книгою

День Божевільного Капелюшника