Не такі прості прикраси

Дівчатка дуже люблять прикраси. Як можуть не подобатися різноманітні ланцюжки, сережки та каблучки, які прикрасять будь-який образ? За дві останні прикраси ми поговоримо більш детально.

 Каблучки - чудова прикраса. Їх роблять із коштовних металів: золота, срібла, платини. Прикрашають візерунками й коштовним камінням. Але є й дитячі каблучки: яскраві, кольорові й веселі. Спеціально для маленьких модниць.

Під час весілля наречені одягають одне одному спеціальні каблучки - обручки. Цікаво, що тривалий час чоловіки не носили обручки - це була виключно жіноча прерогатива. Саме поняття "обручку" для чоловіків - віяння виключно 20-го століття, саме за часів Першої світової війни.

Сережки каффи

Сережки є унікальними прикрасами для вух. Окрім звичних сережок, дівчата, які не хочуть проколювати вуха носять спеціальні кліпси й каффи, які хоч і мають давню історію, тільки останнім часом зайняли почесне місце в модних трендах. 


А чи знаєте ви, що раніше сережки були не жіночою, а чоловічок прикрасою? Їх носили навіть козаки. Сережка у лівому вусі означала, що він єдиний син у матері, а в правому - єдиний чоловік роду. Так, сережки в обидвох вухах козака означали, що він єдиний син у батьків. У військових походах та боях таких воїнів намагалися зберегти.

Як бачимо, прикраси в давнину були не просто гарним додатком до образу, а й символ певного статусу чи прикметою біографії. 


Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Дітям про Героїв

Натхненна книгою

День Божевільного Капелюшника