Світ літературних ілюстрацій

 



Напередодні Дня художника України поговоримо про тих, хто створює візуальну частину книжкового світу, а саме - ілюстраторів. Саме завдяки їм книга ніби "оживає" яскравими барвами та візуальними образами. Особливо, це стосується саме книг для найменших читачів.

Цього року  Гран-Прі "Найкращого книжкового дизайну-2021" Книжкового Арсеналу отримали  творча майстерня "Аґрафка" (Романа Романишин, Андрій Лесів) за книжку "Куди і звідки" (Видавництво Старого Лева). Це ж видання перемогло у номінації "Дитяча книга". Вони матимуть змогу представляти Україну у світовому конкурсі книжкового дизайну Фонду "Buchkunst" та увійдуть до колекції "Найкрасивіші книги світу". Цікаво, що книга творчої майстерні "Аґрафка" “Зірки і макові зернята” отримала нагороду на престижному книжковому ярмарку у Болоньї (Франція). Ця книга є в наявності фонду нашої бібліотеки, тож можете особисто ознайомитися з сюжетом та ілюстраціями.


Також у нас ви можете ознайомитися з книгами серії Wow Box для читання та гри з доповненою реальністю для дітей від 3-х років, де книга, велика розмальовка оживають в смартфоні. Це унікальне поєднання літературної роботи, ілюстрацій та сучасних технологій. Ці книги користуються широкою популярністю серед читачів.

Тож, запрошуємо до читання!




Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Дітям про Героїв

Натхненна книгою

День Божевільного Капелюшника