Соковиті подарунки літа


Літо - чудова пора фруктів та овочів. Окрім, насолоди вони приносять організму чимало користі. Саме тому створено та створюється чимало творів, де фігурують ці чудові рослини. Та історія їх виведення та споживання теж не менш цікава.

Так, латинською банан має назву "musa sapientum", що перекладається як «фрукт мудрої людини». Щодо питання, деревом чи травою є банан, відповідь проста – це гігантські багаторічні трави, заввишки до 15 метрів.


Яблука значно більше тонізують, ніж кава, тому що природний цукор, який міститься в яблуках краще за кофеїн. Тому вранці краще з'їсти яблуко або випити свіжого яблучного соку, аніж випити кави.


Картопля з'явилася в Європі лише у XVI столітті. Спочатку її вирощували як декоративну рослину, варили з ягід варення


Найпопулярнішим фруктом у світі є помідор! Дійсно, помідори відносять до категорії фруктів і складаються вони на 94,5 відсотків з води.


Якщо сьогодні ананас вважається екзотичним фруктом, то за часів Катерини II його подавали в оцті, шаткували, як капусту, зберігали в діжках і навіть варили борщ.


Крім помідорів, до фруктів відносяться баклажани, маслини, зелений горошок, авокадо, огірок, гарбуз, солодкий перець та цукіні.

Одна полуниця містить у середньому близько 200 насінин. Полуниця, суниця, малина – не ягоди, а єдині у своєму роді фрукти, які «носять» на своєму зовнішньому боці насіння. Вони складаються з безлічі маленьких кістянок, які зростаються в один складний плід - багатогорішок.


Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Дітям про Героїв

Натхненна книгою

День Божевільного Капелюшника