Свято випускного у різних країнах світу

 


25 червня зазвичай по всій Україні святкується випускний. На жаль, війна внесла свої корективи, проте, це не означає, що випускники не мають радіти власному досягненню та мають лаштуватися до нового життєвого шляху. А ми ж поки пропонуємо вам ознайомитися з цікавими фактами як проходять випускні в різних країнах світу.

Так, у Польщі, наприклад, випускний вечір називається "stodniowka". Він розпочинається за сто днів до закінчення навчального року. Найцікавіше, що будь-який такий вечір починається з танцю, причому перший обов'язково танцює директор установи з випускницею (випускником). 

В свою чергу, на Кубі після вручення дипломів, всі йдуть відпочивати на пляж аж до світанку.

Цікаво, що в ПАР (Південно-Африканській Республіці) далеко не у кожній області є школи. Однак у тих регіонах, де школи все ж таки побудовані, на випускний приходять батьки учнів в етнічних костюмах.


Для американських юнаків та дівчат випускний вечір дуже важливий. Хлопці для цієї події орендують розкішні лімузини та беруть напрокат гарні та дорогі смокінги. Дівчата, у свою чергу, вбираються в красиві сукні та роблять чудовий макіяж. На випускному вечорі пити алкоголь суворо забороняється.

Незвичайна традиція є у випускників Китаю. Так, учні після закінчення школи викидають зі своїх вікон на проїжджу частину все шкільне приладдя.

А ось у Швеції урочистий захід триває цілодобово. Починається все вранці зі сніданку, на якому учні п'ють шампанське та фрукти. Далі кожен учень, за традицією, може розписатися на білій шапочці. Після закінчення урочистої частини всі учні виходять на свіже повітря і кидають свої шапочки вгору.

У Франції не заведено влаштовувати випускні. Проте за 100 днів до випускного іспиту учням дозволяється не відвідувати уроки, а натомість влаштувати собі невелике свято поза установою.

У кожної країни свої традиції святкування випускного, проте, найголовнішим залишається, віра в краще та прагнення до здійснення мрій. 



Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Дітям про Героїв

Натхненна книгою

День Божевільного Капелюшника