Війна очима дитини

 22 червня - День скорботи і вшанування пам’яті жертв війни в Україні. На превеликий жаль, зараз для нас війна стала не просто сторінками історій життів минулих поколінь, а болючим сьогоденням. Це тепер не просто розповіді очевидців та ветеранів, а нескінченні статті та стрічки новин з фронту. Що можна сказати? Життя циклічне, і, на жаль, жоден прогрес не здатен зупинити жагу до знищення та руйнування.

Діти - особлива вразлива категорія під час війни. За них найбільше болить душа, адже дитинство є порою щастя та безтурботності, а не страху й жаху. Про Другу світову війну для дітей не так багато книжок, проте зараз вони дуже актуальні, оскільки показують, що найтемніші часи минають, а також відгукуються схожими емоціями, які і зараз переживає дитина. Вашій увазі пропонується книга видавництва "Портал" - "Яблука війни" авторки Надійки Гербіш.


"Унікальність книжок «Порталу» — в особливій системі, що допомагає дорослим знайти правильні слова для обговорення психологічних моментів з дітьми та глибше зрозуміти історичний контекст. До кожного друкованого видання команда освітян, психологів та істориків розробила детальні бекґраунди за QR-кодами та ігрові закладки, що містять: історичні бекґраунди — відомості про історичний період від експертів-істориків; психологічний супровід — коментарі фахових психологів та рекомендації щодо обговорення важливих моментів, складних питань; запитання до тексту — система запитань, які допоможуть осмислено та глибоко пропрацювати текст разом з дитиною".

Тож, долучайтеся до прочитання важливих та корисних книжок, які стануть чудовим посібником в ці важкі часи! 


Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Дітям про Героїв

Натхненна книгою

День Божевільного Капелюшника