В очікуванні краси

 Зима досягла власного екватору. Наші очікування весни стають більш оптимістичнішими. І хоч, попереду ще довгі дні холоду та все ж погляд спрямований в квітучі пори року. Між іншим, як багато ми знаємо про квіти, які є звичною окрасою теплих сезонів? Ці  рослинки, оспівані в культурі та літературі, наповнені певною тендітною силою та унікальністю. Тож, чи знали ви що...


Білих квітів не буває - насправді вони безбарвні і просто відбивають сонячне світло. Чорного пігменту у світі квітів також немає – колір може бути або темно-червоним, або насичено фіолетовим.

Жасмин є родичем оливкового дерева, хоча зовні вони не схожі. 


Американські вчені помітили, що з початку 2000-х років рослини переміщалися на кілька сантиметрів щороку в напрямку більш холодних широт або піднімалися вище в гори. Так, вони рятуються від глобального потепління.

Вчені довели, що квіти по-різному реагують на людей залежно від того, як до них ставляться.


Всі стебла бамбука на різних континентах вирішуються зацвісти синхронно, в той самий день і годину. Після цвітіння бамбукове стебло засихає, і йому потрібно до 10 років, щоб відновитися.

Кущі золотарника, атаковані жуками чи сараною, здатні випромінювати запах, який "чують" інші кущі і заздалегідь "готуються" до оборони: випускають отруйний сік із листя.


Бджоли можуть розрізняти квіти з нектаром і без нього завдяки здатності бачити в ультрафіолеті. Орієнтирами для них служать різні плями, лінії та візерунки, що є на пелюстках.

Донедавна з квітів робили рятувальні жилети для морських суден. Для наповнення жилетів використовували порожнисті стебла та серцевину соняшників. Тепер це завдання вирішує спінене карбонове волокно.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Дітям про Героїв

Натхненна книгою

День Божевільного Капелюшника