Кіно-книжковий світ Агати Крісті

Книги Агати Крісті вже давно стали еталонами детективного жанру. Закручені сюжети та харизматичні герої затягують у свій вир карколомних подій. Подібні книги не мають певного часового відрізку популярності, оскільки відповідають будь-яким обставинам. Тож не дивно, що останнім часом вийшло чимало екранізацій книг Агати Крісті. Мегапопулярні актори та відповідні спецефекти надали високі рейтинги цим фільмам. Та все ж ніщо не зрівняється з оригінальною книгою авторки.


«Вбивство у „Східному експресі“» (англ. Murder on the Orient Express) — американська кримінальна кінодрама режисера, продюсера і виконавця головної ролі Кеннета Брани, що вийшла 2017 року.  У головних ролях Мішель Пфайффер, Джуді Денч, Пенелопа Крус, Віллем Дефо, Джонні Депп.


«Смерть на Нілі» (англ. Death on the Nile) — американський кримінальний трилер-фільм режисера Кеннета Брана за сценарієм Майкла Гріна за однойменним романом Агати Крісті 1937 року. Фільм є продовженням «Вбивства у „Східному експресі“» 2017 року.Основні зйомки розпочалися наприкінці вересня 2019 року в Англії, зйомки відбувалися у студії Longcross в Сурреї та в Єгипті і триватимуть до Різдва того ж року.


«Привиди у Венеції» (англ. Haunting in Venice) — американський детективний фільм режисера Кеннета Брана, екранізація роману Агати Крісті «Вечірка на Геловін». Робота над ним розпочалася 2022 року, прем'єра була запланована на осінь 2023 року. В Україні прем'єра відбулася 14 вересня 2023 р. Еркюля Пуаро у цій картині, як і у двох попередніх («Вбивство у „Східному експресі“» та «Смерть на Нілі»), зіграв сам режисер.



Останній фільм саме зраз в прокаті. Тож поринайте в особливу атмосферу детективного жанру на сторінках та кадрах сучасних екранізацій легендарної Агати Крісті!


Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Дітям про Героїв

Натхненна книгою

День Божевільного Капелюшника