Традиційна лялька на новий лад

        Зараз в бібліотеці експонується виставка авторської ляльки «Україно! Пісне моя!» майстрині Тамари Пилипенко.

Тамара Віталіївна вже давно є хорошим другом бібліотеки та неодноразово проводила виставки власних робіт у її стінах. Ось і цього разу майстриня представила свої унікальні вироби, виготовлені з природніх матеріалів, таких як листя початку кукурудзи, рогозу, сушених квітів і т.д.

Ще з дитинства Тамара Віталіївна захоплювалася виготовленням ляльок, які створювала разом з бабусею. Пізніше своє життя пов’язала з фахом вчителя образотворчого мистецтва й трудового навчання. Працювала в ЗОШ №26, де окрім викладання, була керівником гуртка декоративно-ужиткового мистецтва «Дивограй». Окрім традиційної української ляльки з рослинних матеріалів, майстриня створює авторські вироби з паперклею та полімерної глини. Її вироби втілюють в собі образи героїв творів українських письменників та народних пісень. Тамара Віталіївна самостійно створює одяг для своїх ляльок, керуючись зразками народного одягу з різних куточків України, саме тому її вироби мають ще й етнографічне значення.



З 2018 року майстриня член Національної спілки майстрів народного мистецтва України. Ляльки Тамари Пилипенко експонувались на фестивалях як обласного значення, так і міжнародного: Сорочинський ярмарок, «Решетилівська весна» (Україна), Яґеллонський ярмарок (Польща) та «Creativa» (Німеччина).

Неможливо не захопитися роботами пані Тамари, адже кожна окрема та яскрава деталь вливається в загальний характер виробу. Здається, ніби кожна лялька може розповісти власну історію життя.

Запрошуємо до бібліотеки переглянути виставку робіт Тамари Пилипенко!






Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Дітям про Героїв

Натхненна книгою

День Божевільного Капелюшника